Sosyal Sorumluluk Projemiz: Plastik ve atık yağını getir, hediyeni götür.

02.05.2024 19

Sosyal Sorumluluk Proje Adı: Plastik ve atık yağını getir, hediyeni götür.

Amaç:

1. Öğrencilerin çevreye olan duyarlılığını artırmak ve geri dönüşümün bir çöp olmadığını kavratmak

2. Atık miktarını ve çevreye zararını azaltmak

3. Geri dönüşüm miktarının artırılması

Sosyal Faaliyetin Özeti:

Geri dönüşüm ve sıfır atık kapsamımda öğrenci ve velilerin ilgisini artırmak için bilgilendirici toplantılar düzenledik. Ve bu şekilde toplumda içsel motivasyonu geliştirmeye çalıştık. Ayrıca dışsal motivasyonu artırmak için de bir hediye havuzu oluşturduk. Bu hediye havuzundan atık getiren öğrencilere (Örneğin 1 kg plastik 1 çekiliş, yarım litre atık yağ 1 çekiliş) çekilişle hediyelerini verdik. Hediye havuzunu idareden, öğretmenlerden topladığımız yardımlarla oluşturduk. Bu sosyal sorumluluk projesi ile okulumuzda öğrenciler arasında çok güzel bir bilinçlenme oluştu ve plastik atık ve atık yağ konusunda ciddi birikim oluştu. Bu proje sayesine geçen yıla oranla toplanan atık madde miktarında artış görüldü.

Faaliyet Süresi: 5 Şubat 2024 - 24 Mayıs 2024